top of page

Wat is nu de ideale leeftijd voor een newborn fotoshoot?Je wil heel graag een newborn reportage van je kleine held of prinses boeken maar weet ik eigenlijk niet goed op welke leeftijd dit nu het beste is.


Eerst en vooral: het is nooit te laat voor een fotoreportage. Je baby is immers op elke leeftijd schattig genoeg voor mooie beelden!


Maar de leeftijd die je kiest zorgt wel voor nuances in je fotoreportage.


Voor een “echte” newbornshoot is je baby best jonger dan 14 dagen. Ik raad zelfs aan langs te komen tussen 7 en 10 dagen na de geboortedatum. Op deze leeftijd is je baby nog relaxed, is nog lekker slaperig en voelt zich heel comfortabel in de verschillende poses. Je kleintje houdt er immers nog van om lekker gekruld te liggen, zoals in mama’s buik en hij/zij is bovendien nog heel flexibel.

Na 14 dagen wordt je baby al een pak nieuwsgieriger, alerter, wil meer verkennen, minder slapen en wordt ook minder flexibel.


Dus ben je fan van deze tedere, geposeerde newbornfoto’s, dan is een shoot onder de 14 dagen een echte must. Je boekt deze best al vanaf 20 weken zwangerschap, zo ben je zeker van een plaatsje in mijn studio.


Voor baby’s ouder dan 14 dagen kies je beter voor een lifestyle sessie, ofwel in studio, ofwel bij je thuis. In zo’n reportage focus ik nog meer op het ritme en de wensen van je baby. De nadruk ligt hier op intieme, mooie momenten, van je baby alleen en van jullie samen.

In de studio wordt je baby gefotografeerd in een mooie, witte setting. Bij je thuis gaan we op samen op zoek naar de mooiste shots uit je dagdagelijks leven.


Of je wacht meteen tot je baby zelfstandig kan zitten, natuurlijk! Dan kan je terecht in de studio voor een sittersessie, puur en speels.


Overtuigd? Of toch niet helemaal?

Geen probleem! Je kan met al je extra vragen altijd bij mij terecht. Stel ze gerust hier.


Comments


Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page