top of page

Mindfulness is the keyKen je dat? Zo’n complimentje krijgen waardoor je 3 dagen nadien nog steeds met zo’n idiote smile op je gezicht rondloopt?


Wel, ik kreeg er onlangs zo eentje.


Een papa vertrouwde me na de newbornshoot toe dat hij er toch serieus mee had ingezeten, z’n 9 dagen oude dochter aan mijn handen overlaten. Maar dat hij zó opgelucht en blij was nadat hij me had bezig gezien. “Zo een rust en vertrouwen dat jij uitstraalt. Dat is echt de top", zei hij.


En dát vind ik één van de mooiste complimenten dat ik kan krijgen, nog meer dan eentje op m’n foto’s, écht waar!


Omdat ik al zoveel baby’s al heb mogen vasthouden, knuffelen, sussen en fotograferen, sta ik misschien niet altijd meer bij stil maar het moet inderdaad voor jonge ouders geen gemakkelijke drempel zijn, hun grootste schat afgeven in de handen van een wildvreemde.


Maar ik weet ondertussen wel dat ik hen beter geruststel in mijn handelingen dan in woorden. Ze moeten het zien hoe ik met hun baby omga. Ik ben ook, na zoveel jaar, zelf een pak rustiger geworden en dat vertaalt zich ontegensprekelijk in mijn shoots.


In mijn startperiode kon ik, als een pose niet meteen lukte, er uiterlijk rustig uitzien maar mijn innerlijke ik gilde “héééééélp!” En geloof me, een baby voelt dit feilloos aan. Waardoor de pose natuurlijk nog minder lukte.


En dit heb ik moeten leren. Het zoeken naar m’n innerlijke rust, volledig “mindfull” een shoot beleven. En hoewel het soms diep graven vergt, lukt me dit steeds beter. Ik blijf nu écht altijd rustig, ook als een pose niet lukt. Baby is immers altijd baas in mijn studio.


En ook al zijn ze nog zo klein, in connectie gaan met zo’n mini-mensje is van cruciaal belang voor het behalen van wat je wil én dat is net dat éne perfecte shot!Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page