top of page

Hoe fotografeer je best een kind | Tip 2


Kom dichterbij

Het is misschien verleidelijk om van een afstandje foto's te maken zodat je een kind niet stoort in zijn bezigheden. Dat kan inderdaad ook een manier zijn om foto's te maken zonder een kind te veel af te leiden van zijn bezigheden. In de meeste gevallen is een teleobjectief dan wel aan te raden. Een foto wordt echter veel interessanter wanneer je dichterbij. Het kind hoeft er ook niet altijd ten voeten uit op te staan. Het is helemaal niet verkeerd om eens alleen een hoofdje in beeld te hebben.

Afhankelijk van het gebruikte objectief en de afstand tot het kind moet je wel oppassen voor vertekeningen. Wanneer je te dichtbij komt is de kans aanwezig dat het kind op de foto een groot hoofd en veel te klein lichaam lijkt te hebben. Let daar dus op.

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page