Hoe fotografeer je best een kind | Tip 1

April 13, 2020

 

Fotografeer vanaf ooghoogte


De belangrijkste tip bij het fotograferen van kinderen is het fotograferen op ooghoogte van het kind. Als volwassen persoon ben je vaak al snel twee keer zo groot als een kind. Wanneer je niet door je knieën gaat om op gelijk niveau te komen krijg je foto's waarbij je heel erg neerkijkt op een kind. Je fotografeert dan vooral de haren en hebt bijna altijd een vertekend beeld.

 

Door op gelijke hoogte als het kind te gaan zitten leg je hun wereld vast. Daarbij kun je op gelijke hoogte ook veel beter contact maken met het kind. Als je verwacht lang bezig te zijn dan is het gebruik van kniebeschermers aan te raden.

 

Maar zoals altijd in een creatief proces, een regel is MAAR een regel. Durf die dus gerust eens te breken om een leuk beeld te maken.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Hoe fotografeer je best een kind | Tip 2

April 20, 2020

1/10
Please reload

Recente berichten