top of page

De kracht van rust...


Ik vertel vaak aan ouders dat ik vóór een newborn shoot in m’n “innerlijke rust” of “in mijn kracht” moet komen. En af en toe zie ik wel eens een gefronste wenkbrauw, alsof ik één of ander geitenwollen sokken handoplegger ben. 😊

Maar ik weet, én ik ben er rotsvast van overtuigd dat, als mijn innerlijke barometer uit balans is, de shoot een stuk moeilijker verloopt.

En uit een onderzoek door de Yale universiteit blijkt alvast dat ik gelijk heb!

Zesde zintuig

Baby’s blijken een zesde zintuig te hebben om te bepalen of mensen goed of slecht zijn. Wat betekent dat ons moreel kompas niet alleen door opvoeding wordt bepaald, maar dat je er voor een stuk mee geboren wordt.

Al van bij de geboorte nemen baby’s emoties over, dus als je een baby wil troosten, is het super belangrijk dat je ervoor zorgt dat je zelf rustig genoeg bent.

Daarnaast kan je ook heel veel leren van een baby te observeren en te kijken naar wat er gebeurt net voordat de baby begint te huilen.

Mijn vuistregel tijdens een shoot is dat ik te allen tijde de baby probeer te begrijpen en niet, andersom, de baby probeer de duwen in de richting die ik voor ogen had. Het gebeurt dus heel regelmatig dat mijn uiteindelijke resultaat anders is dan de flow die ik op voorhand in m’n hoofd had.

In mijn studio is baby baas!

Interesse in een newborn sessie? Boek dan zeker al tijdens je zwangerschap, dan ben je zeker van een plaatsje.

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page