top of page

Safety first!

Hun zachte huidje, hun ronde buikjes, hun kleine teentjes en vingertjes… elke vierkante centimeter van zo’n ukje is pure perfectie. En hun ouders weten dat, daarom huren ze een fotograaf om dit ongelooflijke wonder voor eeuwig vast te leggen.

Als newborn fotograaf hebben we écht de beste job van héle wereld. We brengen immers uren door met knuffelen en poseren van pasgeboren baby’s.

Maar voor de ouders is dit vaak ook hun allereerste uitje met hun nieuwe kleintje. Het is daarom belangrijk dat ik, als fotograaf, een liefdevolle en veilige omgeving creëer. Waar let ik nu allemaal op?

Ondersteunen

De nekspieren van baby's zijn pas volledig ontwikkeld als ze ongeveer 6 maanden oud zijn. Daarom is het belangrijk dat een baby altijd zo geposeerd wordt dat z’n nekje niet wordt belast.

Knuffelen en kalmeren

Ik push een baby nooit te ver om nog een paar extra foto’s te maken. Hoewel het verleidelijk is om net nog iets meer doen, neem ik altijd tijdig een pauze om de baby te kalmeren. Meestal is een knuffel- of voedingsmoment bij mama en papa ook een goed idee. Met geduld en even wachten tot de baby kalm en gelukkig is, bereik ik uiteindelijk altijd meer.

Poseren

Als fotograaf moet ik er ook altijd op letten dat kersverse ouders zelf niet altijd de beperkingen van een pasgeboren baby kennen. Soms zien ouders leuke ideetjes op internet, maar in veel gevallen zijn dat samengestelde Photoshop-composities en dus absoluut niet veilig voor de baby.

Niet elke pasgeborene vindt de houding die ik in gedachten heb, fijn. Daarom forceer ik nooit. Bij het minste teken van ongemak, sla ik een pose over en ga op zoek naar een pose die de baby wel leuk vindt.

Broertjes en zusjes

Op een newborn sessie is het vaak zo dat het de eerste keer is dat oudere broers of zussen de baby vasthouden. Daarom is het altijd belangrijk om hier wat extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Met kindjes jonger dan 3 jaar is het meestal veiliger om ze naast de baby neer te leggen. Oudere kindjes kunnen de baby op de schoot houden terwijl ze op de grond zitten.

Materiaal

Ik doe altijd al m’n sieraden of aan het begin van een sessie. Het lijkt onbelangrijk maar ze kunnen het huidje van de baby verwonden tijdens het poseren. Mijn camera hangt tijdens het fotograferen aan een riem om de nek en bovendien houd ik hem vast met een extra riem aan m’n pols. Zo kan hij nooit op de baby vallen, mocht hij uit m’n hand glijden.

Lekker warm

Ik creëer in m’n studio een aangename temperatuur van 26°. Veel te warm voor ouders (en fotograaf 😊) maar van groot belang voor een pasgeboren baby, die tijdens een sessie wordt uitgekleed.

Hygiëne

Voor elke sessie ontsmet ik m’n handen, zorg ervoor dat alle gebruikte props netjes en ontsmet zijn, dekentjes gewassen,… kiemen zijn immers de vijand!

Interesse in een newborn sessie? Boek dan zeker al tijdens je zwangerschap, dan ben je zeker van een plaatsje.

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page