top of page

Leeftijd doet er wel toe!

Inderdaad, de leeftijd van je baby voor een newborn fotoreportage is wel degelijk van groot belang. Een paar dagen meer kan er immers al voor zorgen dat hij/zij het fotograferen en vooral het poseren niet meer zo leuk vindt.

Elke baby is verschillend en uniek, dus het is natuurlijk niet altijd zo dat een vlotte fotosessie afhangt van de leeftijd maar over het algemeen is de leeftijd wel de “key factor” die bepaalt hoe de shoot verloopt.

Jongere baby’s zijn nog soepeler waardoor ze makkelijker te manoeuvreren zijn tot een bepaalde pose. Daarbovenop vinden ze het niet zo erg om geen kleertjes aan te hebben, zolang ze het maar warm genoeg hebben. Oudere baby’s zijn zich hier al meer bewust van.

Wat is nu de ideale leeftijd?

Wij adviseren doorgaans om je newborn shoot in te plannen tussen 5 en 10 dagen na de geboorte. Op deze leeftijd kunnen ze immers beter in mooie poses gelegd worden, slapen ze langer en dieper, vinden het niet erg om in hun blootje te liggen en hebben ongeveer elke twee uur een voedingssessie die hen weer helemaal rustig maakt.

Daarom maak je best al je afspraak tijdens je zwangerschap. Moeilijk natuurlijk, want je kleintje volgt niet altijd jouw of onze agenda! Maar we voorzien steeds ruimte genoeg rond je uitgerekende datum om de sessie te verplaatsen in functie van de geboorte.

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page