top of page

De geboorte van mijn baby op foto? Is dat niet vies?

We horen heel dikwijls twijfels bij het overwegen van een geboortefotograaf. Is dat niet te intiem? Is dat niet raar, zo'n foto's? Is dat niet vies, met al dat bloed? Is dat niet slikken, zo'n foto's tussen de benen?...

De nood van een beetje uitleg in een kort blogje drong zich op!

Het is niet meer dan normaal dat wij, vrouwen, twijfelen bij het fotograferen van zo'n intieme delen van ons lichaam. We laten die immers in de meest positieve omstandigheden ook niet fotograferen, waarom zouden we het dan nu wel doen?

Wij merken dat veel mensen, onterecht, denken dat geboortefotografie vooral draait rond dat éne moment, dat moment van de geboorte.

Niets is minder waar. Er zijn zóveel mooie momenten voor en na dit éne moment: het toeleven naar jullie baby, het ondersteunen van elkaar, het eerste contact met jullie baby, het wegen en meten, het naambandje omdoen, de eerste voeding...

En vergeet niet, als mama mis je een groot deel van die eerste, unieke handelingen. Je ligt immers nog een tijdje op de bevallingstafel, terwijl je baby verzorgd wordt en de eerste zorgen krijgt.

En niet onbelangrijk: we hebben met elke ouder op voorhand een grondig intake-gesprek waar je al je twijfels en vragen op tafel mag gooien. Wat je wil of liever niet wil, wordt vanzelfsprekend gerespecteerd.

Tot slot: we streven ernaar om jullie een liefdevolle fotoreeks af te leveren... foto's die je gerust kan delen op facebook of in je huiskamer kan ophangen... helemaal niet vies, dus! :)

Nog vragen of twijfels? Aarzel niet om ons te contacteren.

Op zoek naar inspiratie? Kijk eens op hellobaby-fotografie.be

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page