top of page

Babymassage = happy baby


Tijdens een fotosessie hecht ik veel belang aan fysisch contact met je baby. Ik zal je baby dan ook voortdurend aanraken, masseren om hem zo een geborgen en veilig gevoel te geven.

Bijna elke baby houdt van massage. Het speelt een belangrijke rol in het vormen van je relatie met je kleintje. Maar er zijn nog veel meer voordelen:

Het versterkt de band tussen baby en ouder

Dankzij een babymassage leer je beter aanvoelen wat je kind nodig heeft. De baby zal een gevoel van vertrouwen en geborgenheid ervaren. Tijdens het masseren komt het hormoon oxytocine vrij, wat een rol speelt bij het voelen van een band met elkaar. Dit geldt zowel voor degene die de massage geeft als voor de ontvanger. Dit kan jonge ouders vertrouwen geven.

Het stimuleert de emotionele en motorische ontwikkeling van je baby

Een babymassage stimuleert de geestelijke en emotionele ontwikkeling van de baby. Doordat de baby al vroeg kennismaakt met gevoelens van vertrouwen en veiligheid, zal hij of zij opgroeien tot een emotioneel evenwichtige persoonlijkheid. Een massage zorgt ervoor dat de ledematen en spieren goed ontwikkelen. Je baby ontwikkelt ook een betere tastzin en groeit beter.

Het bevordert je baby's spijsvertering

Babymassage verbetert het eetritme van je baby. Het geeft ook verlichting bij babykwaaltjes als buikkrampen of constipatie.

Het ontspant

Hoe komt het dat baby’s ontspannen door een massage? Het masseren zorgt bij de baby voor meer serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd. De hoeveelheid cortisol (het hormoon dat met stress in verband gebracht wordt) daalt. Als resultaat daalt de hartslag van je baby en wordt zijn ademhaling rustiger. Ook voor onrustige slapers kan een babymassage uitkomst bieden: veel baby’s slapen na een massage… juist, als een baby.

Ook goed voor mama of papa

Los van de voordelen van babymassage voor je kind, zoals ontspannen, slapen en darmkrampjes, is het ook goed voor ouders. Door je kind te masseren neem je echt even de tijd voor je kind en daar wordt je zelf ontspannen van. Ook voor moeders met een postnatale depressie werkt babymassage positief. Deze moeders voelen zich vaak minder gedeprimeerd en gestrest door hun baby regelmatig te masseren. Ook voor vaders kan het een goede manier zijn om tijd door te brengen met hun baby.

Doen dus...

grtz, Ilse

bron: Libelle

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page