top of page

Baby "in the picture"


Een baby fotograferen vraagt veel voorbereiding en is ook best intensief tijdens het fotograferen zelf. Heel veel om op te letten dus!

1. Tijdstip

In de eerste week, anderhalve week krullen baby’s zich nog op natuurlijke manier helemaal op, zoals in de baarmoeder. Daarna neemt dit heel snel af. Wil je dit graag in beeld, zorg dan dat je er snel bij bent om je pasgeboren kleintje te laten fotograferen. Maar ga ook niet té vroeg. Een zware bevalling, huidsmeer, geelzucht, … maken het moeilijker om mooie plaatjes te schieten.

2. Je baby heeft het graag warm Een kleine baby kan zijn temperatuur nog niet goed regelen. Daarom zorgen we er altijd voor om onze studio behaaglijk warm te maken door de verwarming enkele graden hoger te zetten. Een straalkacheltje zorgt nog voor extra warmte (op veilige afstand van je baby natuurlijk!). Zweten voor ons, maar je baby wordt er gelukkig van!

3. Buikje vol Als je kleintje net gegeten heeft, is hij uiteraard het meest tevreden. Dus we proberen, als het enigszins kan, een fotosessie vlak na de voeding in te plannen. Ook tijdens de shoot krijgen mama’s rustig de tijd om hun baby te voeden.

4. Zacht licht Onze studio - mét speciale babyhoek - is zo opgebouwd dat we je baby bij natuurlijk licht kunnen fotograferen. Babyhuidjes laten zich immers best fotograferen bij zacht, mooi licht.

5. Stilte? Een rustige omgeving voor een baby is geen stille omgeving. Ze kunnen dan immers schrikken van onverwachte geluiden. Daarom dat we een muziekje opzetten op de achtergrond en maken we ook gebruik van continue, monotone geluiden.

6. Veilig Veel mensen laten zich inspireren door Pinterest of Anne Geddes maar onthoud dat bij de meeste van deze foto’s heel veel Photoshop-werk aan te pas komt. Belangrijk is dat je baby ten allen tijde goed ondersteund wordt, zich comfortabel voelt en niet in onnatuurlijke poses “geplooid” wordt.

7. Tijd en geduld 100% voorbereid en 1001 truukjes achter de hand en toch heeft je kleintje er geen zin in! Het gebeurt, kleintjes laten zich niet sturen.

Een extra voeding, een troostmoment, … geduld is op dit moment heel belangrijk. Hou er ook rekening mee dat je in de meeste gevallen best ophoudt na 2 of 3 setups, want dan heeft je kleintje er meestal genoeg van.

Meer info over een new born reportage? Shoot!

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page