top of page

Wist je dat...

Leuke en amusante weetjes over huwelijken...

 1. De traditie van de trouwtaart uit de tijd van het Romeinse rijk stamt? In die tijd braken gasten brood af boven het hoofd van de bruid om haar vruchtbaarheid te stimuleren.

 2. Huwelijksreizen niet altijd zo luxueus als nu waren? Noorse stellen moesten vroeger na de voltrekking van hun huwelijk naar een schuilplaats waar een familielid ze 30 dagen lang een glas met honingwijn bracht. Dat is dan ook waar de Engelse vertaling: ‘honeymoon’ vandaan komt.

 3. Protestantse echtparen de ring traditioneel gezien aan de rechterhand dragen en katholieken voor de linkerhand kiezen? Tegenwoordig mag je zelf kiezen aan welke hand je de ring schuift.

 4. Een groot huwelijksfeest de kans laat stijgen dat het huwelijk een succes wordt?

 5. Het bruidspaar in Italië samen een vaas of bord stuk gooit? Het aantal scherven staat voor het aantal jaren dat ze samen gelukkig zijn. In Griekenland sneuvelt er servies om het huwelijk in te zegenen en in de Joodse traditie stampt de bruidegom een glas kapot.

 6. Echtparen gemiddeld slechts vier minuten per dag ‘echt’ samen spenderen, dit als gevolg van kinderen, baan, etc.

 7. Het vroeger gebruikelijk was om het vrijgezellenfeest een dag voor het huwelijk te vieren? Tegenwoordig wordt dat ongeveer een maand voor de bruiloft gedaan om een kater op de grote dag te voorkomen

 8. Rammelende blikjes achter de auto bedoeld zijn om de geesten, die het geluk van het bruidspaar willen verstoren, te verjagen?

 9. Het in sommige Afrikaanse landen gebruikelijk is dat de moeder van de bruid aanwezig is bij de huwelijksnacht?

 10. Een saffier in een trouwring staat voor echtelijk geluk volgens de symbolische taal van edelstenen?

bron: salino.be

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page