top of page

Hoe kinderen fotograferen? #3

TIP 3: Fotografeer een kind vanop ooghoogte!

De belangrijkste tip bij het fotograferen van kinderen is het fotograferen op ooghoogte van het kind. Als volwassen persoon ben je vaak al snel twee keer zo groot als een kind. Wanneer je niet door je knieën gaat om op gelijk niveau te komen krijg je foto's waarbij je heel erg neerkijkt op een kind. Je fotografeert dan vooral de haren en hebt altijd een vertekend beeld. Door op gelijke hoogte als het kind te gaan zitten leg je hun wereld vast. Daarbij kun je op gelijke hoogte ook veel beter contact maken met het kind. Als je verwacht lang bezig te zijn dan is het gebruik van kniebeschermers aan te raden.

Zoals altijd kun je ook erg leuke foto's krijgen door de regel zo nu en dan eens te breken...

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page