top of page

Hoe kinderen fotograferen? #2

TIP 2: Neem je tijd, forceer niks en wees nooit ongeduldig of gehaast

Sommige kinderen zien de fotograaf als een plezant, nieuw vriendje, maar meestal hebben kinderen toch wel even tijd nodig om te wennen aan de persoon met de camera. Dus geef kinderen altijd de tijd om te wennen, zodat ze zich op hun gemak voelen. Plan daarom genoeg tijd in voor een fotosessie.

Is het je eigen kind dat je fotografeert geldt eigenlijk dezelfde regel: neem je tijd en wees geduldig, zeker als je kind in een periode zit waarin het echt geen zin heeft om op de foto te gaan. Ga ook niet eeuwig door, vooral als je kind geen zin heeft. Dit gaat toch maar van kwaad naar erger. Beter is om op zo'n moment te beslissen om op een ander tijdstip verder te gaan. Een kind kan om allerlei redenen, zelfs midden in een fotosessie, geen zin meer hebben: te koud, te warm, honger, een plasje, en soms om onverklaarbare redenen...

Als ouder is deze tip extra belangrijk. Want hoe meer je het fotograferen gaat forceren, hoe meer afkeer je kind zal krijgen van de camera. Wees maar zeker dat het snel zal wegduiken de volgende keer je je camera vastneemt...

Wanneer je te ongeduldig of gehaast aan het werk gaat, zal je dit gevoel doorgeven aan je kind, wat dan op zijn beurt weer het eindresultaat zal beïnvloeden. En we willen toch allemaal gelukkige kids op onze foto's, niet?

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page