Hoe kinderen fotograferen? #1

De gezelligste tijd van het jaar komt er aan: kerst en nieuwjaar! En wat is er nu leuker om je kleine ukjes te fotograferen rond de kerstboom, bij het haardvuur of buiten ravottend in de sneeuw?

Een kind fotograferen vraagt een aparte aanpak, of je nu professioneel fotograaf bent of enthousiaste mama of papa! Daarom geven we de komende weken enkele nuttige tips om je kroost op de meeste spontane, unieke manier in beeld te brengen :)

TIP 1: Maak echt plezier en zeg nooit "zeg een cheeeeeeeeeeeese"!

Lachende kinderen zijn super. Wij zijn fan van schaterlachende kids! Jij ook? Zorg er dan zeker voor dat ze écht lachen. Dit kan door gekke bekken te trekken, een mopje te vertellen (of laten vertellen), een spelletje te spelen. Plezier maken is van het grootste belang als je die spontane (glim)lach wil vastleggen.

Als het kindje toch niet wil lachen, zeg dan zeker nooit "Lach eens naar de camera" of "Zeg eens cheese". Er zijn wel kinderen die hierop hun mooiste glimlach laten zien maar de meeste zullen nu hun grootste nepglimlach te voorschijn toveren en zo'n glimlach wil je ten allen tijde voorkomen. Niet alleen omdat het geen mooie foto oplevert maar ook omdat je kindje zal denken dat zo'n glimlach verwacht wordt en reken er maar op dat je vanaf dan telkens op die nepglimlach zal getrakteerd worden als je je camera tevoorschijn haalt!

Trouwens, je kind hoeft niet op alle foto's te lachen om fantastische foto's te verkrijgen, andere uitdrukkingen kunnen ook heel interessant zijn om vast te leggen...

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Ommeloper 42  |  9990 Maldegem |  alex-ilse@ac-fotografie.be |  Tel: 0494 211 502 - 0474 263 236 |  BE 0847.237.194

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Google Places Icon
  • mail-black

 © 2019 by  AC-Fotografie  |  Contact | privacy policyalgemene voorwaarden |  sitemap