top of page

Regen op je huwelijk?


We hebben het geweten de laatste weken, de Belgische seizoenen blijven onvoorspelbaar. Het kán gebeuren dat jouw met veel zorg voorbereide, originele buitenbruiloft in het water valt. Wat doe je dan? Nee, je kruipt niet teleurgesteld in een hoekje, zo ga je om met regen op je bruiloft!

Zorg voor een back-up plan

Als je trouwt in de open lucht loop je altijd een risico, ook in de zomer. Trouwen jullie buiten bij een officiële locatie, zorg dan voor een back-up plan. Check bij de trouwlocatie wat ze doen in geval van regen op je bruiloft. Kunnen ze tenten opzetten? Moet je zelf iets regelen? Er zijn hele toffe tenten te huur: stijlvol, robuust, met en zonder zijkanten. Met een open tent houd je toch een 'buitengevoel'.

Een locatie met een binnen- en een buitenplaats

Je kan ook voor een trouwlocatie gaan die zowel binnen als buiten de ruimte heeft om uit te wijken. Zo weet je dat je in het geval van regen altijd ergens terecht kan. Zorg wel dat allebei de ruimtes leuk versierd zijn om de sfeer te behouden.

Huur paraplu's voor de gasten

Wordt er slecht weer voorspeld voor jullie trouwdag? Neem dan voorzorgsmaatregelen. Huur een grote partij paraplu's voor je gasten, zeker als je bruiloft zich afspeelt op meerdere locaties. Je kunt gaan voor één stijl, maar ook mixen en matchen: doorzichtige, felgekleurde, met stippen, you name it! Voor jou als bruid zijn er ook leuke paraplu's op de markt, zelfs witte met kant die leuk bij je trouwjurk matchen.

WEETJE! Volgens de Hindoestaanse tradities brengt regen op je bruiloft juist geluk!

Betrek de regen bij je trouwfoto's

Regent het juist op het moment dat jullie de trouwfoto's gaan maken? Je kunt even te wachten, maar als de regen aanhoudt, betrek de buien erbij en ga op de foto met vrolijke paraplu's. En wat dacht je van rubber duckies onder je trouwjurk? Gegarandeerd hilarische foto's!

Regenlaarzen in de aanslag

Kom je er niet meer onderuit dat het zal gaan regenen? Regel alvast regenlaarzen voor alle gasten en ga voor een casual wedding. En nee, we bedoelen niet de saaie groene regen, maar ga lekker voor veel kleur om de boel op te vrolijken!

Laat je humeur niet verpesten

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer je niet te veel aan te trekken van de regen op je bruiloft. Je trouwt op deze dag en alleen al daarom is het de mooiste dag ever! Maak er het beste van en geniet. De gasten komen voor jullie en zullen zich echt niet minder vermaken door een paar plensbuien. Het schept juist een band, met z'n allen schuilen in een tentje tijdens de ceremonie. Dat worden topfoto's en mooie herinneringen!

Een tweede outfit

Zijn de weersvoorspellingen voor jullie trouwdag niet best? Geef dit op tijd door aan je gasten, dan kunnen ze er qua kleding rekening mee houden. Niet alleen wordt het op prijs gesteld, de gasten zullen zich ook veel prettiger en warmer voelen. Meestal willen gasten zich voor het trouwfeest omkleden in een andere spetterende outfit. Dat komt mooi uit, dan kunnen de natte kleren meteen uit! Vermeld op de trouwkaart dat ze in ieder geval een tweede paar kleding mee moeten nemen zodat ze goed zijn voorbereid. Maak hier extra gebruik van door vlak voor het trouwfeest nog wat leuke foto's in de regen te maken met iedereen.

Handdoekjes voor de gasten

Zorg voor handdoekjes voor je gasten. Daarmee kunnen ze afdrogen als ze een bui op hun hoofd hebben gehad.

Trash the dress

Optimaal gebruik maken van de regen? Ga aan het einde van de avond de regen in en rol met je trouwjurk door de modder!

Geen risico? Trouw in het buitenland

Wil je écht geen regen op je bruiloft? Dan kun je erover nadenken om te trouwen in het buitenland. Kies je een tropisch eiland, check dan wel wat de beste tijd van het jaar is. Anders sta je straks tijdens het hurricane season op het strand en heb je alsnog je rubber regenlaarzen nodig...

Bron: theperfectwedding.nl

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page