top of page

Spoedcursus: zo ga je naar de wc in je trouwjurk


Op elk huwelijk horen we al van bij de voorbereiding de twijfel en ongerustheid bij de vraag: "En hoe moet ik nu naar de wc de rest van de dag?"

Een tijdje terug vond ik op internet enkele nuttige tips voor je bezoek aan het kleinste kamertje, zonder je droomjurk om zeep te helpen. Ik deel ze graag nog eens met jullie.

Bij aankomst op de locatie

Een toiletbezoekje met trouwjurk vergt wat meer planning, daarom begint de eerste stap al bij aankomst op je trouwlocatie. Een van de eerste dingen die jij/ je ceremoniemeester moet doen als je binnenkomt, is even je hoofd om de hoek van de wc-deur steken. Zorg ervoor dat de vloer schoon is, want anders is je bruidsjurk al vies voordat je zelfs maar in het toilethokje bent. Als de ondergrond je tegemoet blinkt, weet je dat je met een gerust hart kunt gaan when the time comes.

Kies voor de Presidential Suite

Je komt er niet onderuit, op een gegeven moment zul je toch een keer naar de wc moeten. Een toilet voor mindervaliden is vaak groter, heeft een stang om je aan vast te houden en geeft je meer bewegingsruimte. Dus als je de keuze hebt, bewijs jezelf een dienst en kies voor deze Presidential Suite onder de toiletten.

Hulp gevraagd!

Vraag aan je moeder/vriendin/ander-discreet-vrouwelijk-persoon of ze je wil helpen. We begrijpen dat je niet op publiek zit te wachten, maar geloof mij: het is het beste zo. Afhankelijk van de grootte van je jurk, is het misschien zelfs handig twee mensen te vragen! Als je vrijwilligers gevonden hebt, wordt het tijd voor fase twee: lights, no camera, action!

 • 1 | Stap het hokje in en laat je eventuele helpers achter je aankomen. Ja, de deur blijft open, maar door je trouwjurk zal niemand getrakteerd worden op een blik op je blote billen.

 • 2 | Trek je slip helemaal uit. Van cruciaal belang in verband met stap vier, die anders onmogelijk wordt.

 • 3 | Hijs de voorkant van je trouwjurk op tot je middel en houdt deze vast. Heb je een hoepel- of onderrok, vergeet dan niet deze ook op te trekken! Extra tip van Ida voor hoepelrokdraagsters: pak de onderste ring van de hoepel en maak een soort 'mandje' van je hoepelrok. Hier stop je vervolgens je hele jurk in (inclusief sleep), waarna je het geheel naar voren trekt en met één hand vasthoud. Je hebt nu de andere hand vrij voor de rest. Deze manier is alleen mogelijk als je geen panty maar kousen draagt en geen body met knoopjes.

 • 4 | Ga precies andersom op de wc zitten. Of je nu hulp hebt of niet, het is de beste manier om met je gezicht naar de stortbak te gaan zitten. Op die manier hoef je je alleen druk te maken om de voorkant van je jurk, want de sleep hangt achter de rand van de wc-bril of wordt vastgehouden door je helpers en bevindt zich dus niet in de 'gevarenzone'.

 • 5 | Leun naar voren als je moet plassen. Op die manier 'richt' je niet op de voorkant van je trouwjurk en is deze zelfs betrekkelijk veilig als je per ongeluk een plooi van je jurk laat vallen. Bij een 'boodschap nummer 2' leun je om dezelfde reden uiteraard niet naar voren maar juist naar achter.

 • 6 | Vraag een van de dames je wat wc-papier aan te geven.

 • 7 | Tot zover het makkelijke deel... Nu moet je je lingerie weer aan zien te krijgen terwijl je de voorkant van je trouwjurk nog steeds vasthoudt! Zet één been op de toiletbril voor wat meer stevigheid of vraag een van de helpers ook de voorkant vast te houden.

 • 8 | Vraag je bridal squad je kleding ook weer een beetje te fatsoeneren voordat je je weer onder je gasten mengt! Het zou niet leuk zijn als je jurk nog in je panty steekt.

Zo, dat was dat!

De opluchting is vast intens als het gelukt is, maar je zult nog even je hoofd erbij moeten houden. Want hoe kom je uit die benauwde ruimte? Let's face it, op dit moment sta je nog steeds achterstevoren.

 • 9 | Houd de voorkant van je bruidsjapon vast, terwijl je uitkijkt dat je niet struikelt over de sleep als je langzaam naar achter loopt. We hoeven je vast niet te vertellen dat een bruid die in een wc-hokje struikelt en achterover valt zo grappig is, dat je het vast nog jarenlang aan moet horen.

Toch in je eentje naar de wc in je bruidsjurk

Voel je je echt niet op je gemak met toeschouwers, dan kan een doodgewone vuilniszakmisschien de oplossing bieden.

 • Knip aan de onderkant van een aantal vuilniszakken een kleine opening waar je net met je heupen doorheen past. Neem deze mee naar de trouwlocatie of vraag je ceremoniemeester deze bij zicht te houden in case of need.

 • Kun je makkelijk je schoenen uitkrijgen? Doe dit dan! Ga daarna met je benen in de vuilniszak. Trek de zak aan de bovenkant voorzichtig omhoog. Let op dat je het gat niet groter maakt! Je jurk zit nu in de zak.

 • Zodra je jurk in de zak zit, kun je met één hand de zak bij elkaar houden en met de andere wc papier pakken.

 • Als je klaar bent, maak je het jezelf makkelijk en scheur je de zak gewoon kapot.

Denk vooruit

Een slimme meid is goed voorbereid (oh my...je hoort nu vast je oma praten). Bedenk je daarom dat niet alleen een toiletbezoek, maar ook andere dagelijkse bezigheden een stuk moeilijker worden als je een trouwjurk aan hebt. Oefen daarom in de winkel tijdens je laatste passessie hele gewone dingen als lopen, zitten, dansen en bewegen. Vraag tijdens deze sessie ook iemand mee, zodat die persoon kan leren hoe zij jou kan helpen. Op je trouwdag zelf kun je zo optimaal genieten!

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page