top of page

7 dingen die je moet doen op de ochtend van je huwelijk


In de Flair vind je vandaag 7 gouden tips voor de bruidjes, die we graag met jullie delen!
 
De een loopt erbij als een stresskonijn, de ander is de rust zelve. Hoe jij je als bride-to-be ook voelt op je grote dag: deze 7 dingen mag je de ochtend van je huwelijk zeker niet vergeten.

1. Eet een lekker en gezond ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, hoor je wel eens. En dat is zeker van toepassing op je trouwdag. Zelfs al krijg je misschien geen hap door je keel (bedankt, zenuwen), wie 'Help, de bruid valt flauw!'-scènes liever wil vermijden, kan maar beter ìets eten. En met iets bedoelen we eigenlijk: iets gezonds en lekkers. Laat een ontbijtpakket aan huis leveren, overtuig je mama om - net als vroeger - een gigastapel pannenkoeken te bakken of maak een lekker havermoutpapje klaar (voedzaam én geeft je een urenlang verzadigd gevoel). Maar sla never ever het ontbijt over op je trouwdag.

2. Poets, flos, spoel

Tientallen, misschien wel honderden, kussen moet je uitdelen op je trouwdag (en dan hebben we het nog niet gehad over de belangrijkste kus van de dag), dus kan je maar beter zorgen voor een muntfrisse adem. Flos je tanden grondig, poets ze (de ideale poetsbeurt duurt zo'n drie minuten) en spoel nog even na met mondwater.

3. Laat je haar en make-up doen

Duh-huh, tuurlijk zou je zoiets niet vergeten op je grote dag! Maar waar je misschien ook nog even bij moet stilstaan: vraag vooraf zeker aan je kapper hoe die je haar wil hebben die ochtend. Moet het pas gewassen zijn of liever de avond voordien? Mag er wat product inzitten of liever niet? Alles om het je kapper wat makkelijker te maken!

4. Laad je telefoon op

Niet dat je de hele dag zal lopen bellen (of dat hopen we toch), maar we durven wel te wedden dat je gsm de ganse dag berichtjes zal ontvangen. En misschien bewaar je er wel een paar back-ups op: van je huwelijksbeloften, bijvoorbeeld, of de checklist van je feest.

5. Maak een kort filmpje

Vraag aan een vriendin om je even te filmen, maak een videoselfie of vraag aan de cameraman die jullie hebben ingehuurd om je even te filmen. Vertel een paar minuten over je gevoelens en verwachtingen op de ochtend van je huwelijksdag. Heerlijk om achteraf opnieuw naar te kijken én om je in no time terug te katapulteren naar het moment waarop alles nog moest gebeuren.

6. Drink een glaasje

Geniet samen met je vriendinnen van een lekker glaasje cava en neem even de tijd om te genieten. Een klein beetje qualitytime met je besties zal je helemaal ontspannen.

7. Check je bruidstasje

Neem een klein handtasje mee (of vraag aan je getuige om dit mee te nemen) met een zakdoek, pleisters, een pijnstiller, lipstick, haarlak, wat extra haarspeldjes en een mininaaikitje. Je kan maar beter voorzien zijn op kleine emergencies.

Bron: Flair

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page