“Happy Baby = Happy Shoot”

Op deze pagina lees je enkele nuttige (en superbelangrijke) tips om je baby zo goed mogelijk voor te bereiden op de shoot.

Deze tips helpen mij, én je baby, om de shoot zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

Leonie (5).jpg

Voed je baby net voor de shoot in de studio

Wanneer je arriveert in mijn studio, wordt je baby eerst uitgekleed. Goed ingeduffeld in z’n dekentje, voed je dan je baby. Baby’s met een vol buikje vallen bijna altijd in slaap...
net zoals ik hen graag heb. 

Lenn%20(7)_edited.jpg

Baby even wakker houden

Indien mogelijk, houd je baby ongeveer een uur voor het voeden en het verlaten van thuis wakker. Dit zorgt voor een slaperige baby tijdens de sessie.
Een goeie tip is om je baby een badje te geven net voor je naar de studio vertrekt.

blog-acfotografie.jpg

Comfly kledij

Doe je baby kledij aan die toestaat om hem/haar gemakkelijk uit te kleden. Kies dus géén kleding die over het hoofdje moet. Hoe gemakkelijker je baby kan uitgekleed worden, hoe rustiger hij/zij blijft tijdens de sessie. Breng ook een dekentje mee waar je baby aan gewoon is, om hem/haar lekker warm te houden tussen het poseren door.

newborn1.jpg

Vergeet de fopspeen niet

Dit is héél belangrijk! Zelfs al heeft je baby nog geen fopspeen of heeft hij/zij het gebruik nog niet onder de knie, breng je toch beter één mee. Soms doet het al wonderen om de fopspeen maar eventjes te gebruiken tijdens het poseren.

newborn-fotograaf.jpg

Maxi-cosi of draagmand

Breng je baby de studio binnen in zijn/haar maxi-cosi of draagmand. Wanneer je de baby in de auto uit z’n zitje neemt, wordt hij/zij meteen klaarwakker. Om je baby zo stressvrij mogelijk te houden, haal je hem/haar best pas in de studio uit zijn/haar zitje.

ac-newborn%20(9)_edited.jpg

Broertjes en zusjes

Als je graag een broertje of zusje mee op de foto wil, vraag ik om dit op voorhand te vermelden, zodat ik hier rekening mee kan houden bij mijn opstelling. Bij een goed voorbereide opstelling verliezen we immers geen onnodige tijd. Bij foto’s met broertjes of zusjes vraag ik om deze te laten nakomen op het eind van de sessie na een seintje van mij. Lang wachten voor kleine kinderen is niet leuk. Beter nog even thuisblijven dus, of naar de indoor speeltuin... 

Leonie (2).jpg

Neem tijd ... en relax

Breng gerust iets mee om de wachttijd tijdens de sessie wat aangenamer te maken (tijdschrift, tablet,...). Een newborn sessie kan immers een tijdje (2 à 3 uur) in beslag nemen en stilzitten kan lang duren. Speciaal voor je baby is het zeer warm in mijn studio, dus kleed ook jezelf in laagjes.

newbornfotograaf_edited.jpg

Tijdens de sessie

Tijdens de sessie mogen jullie kijken en genieten hoe ik met jullie baby omga. Graag heb ik wat bewegingsruimte. Ik voorzie een zitplaats in de buurt voor papa en mama. Zo kan ik optimaal gebruik maken van het licht op jullie baby. Fotograferen met eigen camera of telefoon is helaas niet toegestaan. In overleg mag je een foto maken terwijl ik jullie baby sus of positioneer

Leonie (3).jpg

Veiligheid boven alles

Veiligheid van je baby is mijn absolute top-prioriteit, en staat voorop gedurende de totale tijd van de fotosessie. Je baby zal nooit in posities gedwongen worden die voor hem/haar onaangenaam zijn

Tot slot

Denk even niet aan de traditionele babykleuren. Aan welke kleur denken jullie het allereerst als ik nu zou vragen: “Wat is je lieveringskleur?”


En? Gevonden? Top! Jullie mogen dit doorgeven, tot 2 dagen voor de reportage. Ik bereid immers mijn settings in studio minutieus voor en dit vraagt toch wat tijd.  Een keuze van kleuren doorgeven is absoluut geen verplichting, jullie kunnen deze keuze natuurlijk met een gerust hart helemaal aan mij overlaten, zo krijgt mijn creatieve brein de volledige vrijheid en ouders zijn altijd superblij achteraf met mijn keuzes :) . 

Sturen jullie mij een kleurcode door, dan probeer ik hier zeker tijdens de shoot rekening mee te houden. Let wel, dit is een leidraad, zeker geen regel. Soms kies ik nog een extra kleur/setting om jullie een zo gevarieerd mogelijke fotogallerij te kunnen aanbieden. Elke newbornshoot is telkens weer een creatief proces met als doel een bijzondere en mooie fotoreeks om voor altijd te koesteren. 

Jullie baby is uniek en verdient dus ook een unieke fotoreportage! 

Ommeloper 42  |  9990 Maldegem |  alex-ilse@ac-fotografie.be |  Tel: 0494 211 502 - 0474 263 236 |  BE 0847.237.194

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Google Places Icon
  • mail-black

 © 2019 by  AC-Fotografie  |  Contact | privacy policyalgemene voorwaarden |  sitemap