top of page

Julia, Levi, Otis, Féline of Emma?


Zwanger en je kijkt nu al vol verwachting uit naar jullie nieuwe, kleine wonder. Eén van de dingen die je nu al mag doen is een naam kiezen... lastig en spannend maar vooral leuk en opwindend. Een traditionele naam of toch liever uniek? We zochten al even de trends in 2019 voor je op.

Weinig verandering

Er wordt momenteel weinig verandering voorspeld in de top-10 van populairste babynamen. Julia, Emma, Sophie en Tess bij de meisjes en Noah, Sem, Lucas en Levi strijden al enkele jaren om een plekje in de top 3.

Korte babynamen

De trend van maximum één of twee lettergrepen is al enkele jaren bezig. Vooral bij jongensnamen wordt vaak voor een zo kort mogelijke naam gekozen, zoals Sam, Max en Finn. Wat opvalt is dat de reeds bestaande populaire namen verder verkort worden, zoals Luuk (Lucas), Noud (Arnoud) en Thijs (Matthijs).

Unieke babynamen

Veel ouders willen graag een unieke naam. Daarom zie je steeds meer variaties op populaire babynamen, zoals Elynn (Eline), Giulia (Julia) en Myla (Mila) bij de meisjes en Matz (Mats), Szymon (Simon) en Mylan (Milan).

Babynamen met betekenis

In 2019 wordt de betekenis en herkomst van een naam steeds belangrijker. Waarschijnlijk komt dit omdat er steeds grotere variaties zijn in namen. Veel ouders zijn vanzelfsprekend benieuwd wat de naam van hun baby betekent en waar de naam vandaan komt.

Voorspelling 2019

Deze voorspelling, aan de hand van trends en resultaten tot nu toe, delen we ook nog graag.

Meisjesnamen 2019 top 10

1. Julia - 2. Sophie - 3. Mila - 4. Emma - 5. Tess - 6. Zoë - 7. Noor - 8. Elin - 9. Sara - 10. Yara

Jongensnamen 2019 top 10

1. Levi - 2. Finn - 3. Noah - 4. Lucas - 5. Sem - 6. Tygo - 7. Julian - 8. Mees - 9. Jesse - 10. Luuk

Tot slot nog dit leuk weetje. De laatste maand waren dit de populairste namen:

  • Meisje: Mila, Louise, Ellie, Amélie, Olivia

  • Jongen: Noah, Victor, Adam, Louis, Arthur

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page