Bepaal jullie stijl

Allereerst de belangrijkste vraag: welke fotografiestijl vinden jullie mooi? Dat is een essentieel punt bij het kiezen van jullie trouwfotograaf. Ga dus op zoek naar inspiratie, bijvoorbeeld op Pinterest! Denk ook na over wat jullie aanspreekt in bepaalde foto's. 

Match made in heaven

Zodra jullie de stijl hebben gevonden, kun je gericht zoeken naar een fotograaf. Vergeet niet dat hij of zij een groot gedeelte van de trouwdag met jullie en de gasten zal doorbrengen. Het is dus belangrijk dat jullie een klik hebben met elkaar. Daarom is het handig om van tevoren een kennismakingsgesprek te plannen. Boek niet alleen op de ervaringen van anderen, ontmoet de fotograaf in persoon kom erachter of jullie het met elkaar kunnen vinden. Tijdens dit kennismakingsgesprek kunnen je je wensen kenbaar maken en kan de fotograaf meer vertellen over zijn/haar werkwijze. 

Doe een loveshoot

Na afloop van het kennismakingsgesprek kun je bij veel fotografen voorafgaand aan de bruiloft een pre-weddingshoot of loveshoot doen. Zo'n shoot is bedoeld om te kijken of de stijl van de fotograaf bij jullie wensen aansluit en of jullie je comfortabel met elkaar voelen. 

Bereid je voor op het eerste gesprek

  • Willen jullie de fotograaf voor de hele dag boeken of wil je alleen een reportage en eventueel wat foto's van de ceremonie?

  • Bespreek duidelijk met de fotograaf hoe laat je hem/haar verwacht en tot hoe laat hij/zij zal blijven.

  • Heeft de fotograaf ervaring met het bruiloften? 

  • Denk ook na hoe jullie de foto’s aangeleverd willen krijgen: op usb of ook in een album?

  • Hoelang gaat erover heen voordat jullie de bewerkte foto's ontvangen.

  • Is er sprake van een aanbetaling, en zo ja, hoeveel?

  • Bedenk van tevoren wat jullie budget is voor de fotograaf, maar kies niet simpelweg voor de goedkoopste. Er zijn tegenwoordig veel amateurs die hun diensten aanbieden voor een klein prijsje, maar dit brengt natuurlijk wel risico's met zich mee. Je kunt je trouwfoto's niet 'even overdoen'. 

Trouwfotograaf gekozen?

Na afloop van het eerste gesprek voel je vaak meteen of er een klik tussen jullie en de trouwfotograaf is of niet. Vertrouwen jullie erop dat deze persoon alle mooie momenten op een professionele manier zal vastleggen? Seal the deal zodra je een besluit hebt genomen! Maar vergeet zeker niet deze punten: 

  • Zorg dat je zo snel mogelijk je trouwdatum kiest, vooral bij populaire fotografen. Het zou zonde zijn als hij/zij precies op jouw trouwdag al volgeboekt zit. 

  • Bespreek ook een aantal weken voor het huwelijk het draaiboek en/of eventuele wijzigingen in het draaiboek.

  • Maak een lijst met groepsfoto’s en combinaties van familieleden die jullie samen op de foto willen en zorg ervoor dat iemand de fotograaf hierbij kan assisteren. Het is ook handig als de ceremoniemeester hiervan op de hoogte is. Op de dag zelf hebben jullie namelijk wel wat anders aan je hoofd dan familieleden verzamelen voor een portret.

Jullie trouwdag

Als je alles goed hebt geregeld met de fotograaf, dan hoeven jullie op je trouwdag niks meer te doen. Alleen een beetje poederen, poseren en "click click flash"!

Please reload

bron: "the perfect wedding"

Ommeloper 42
9990 Maldegem

alex-ilse@ac-fotografie.be

Tel: 0474 263 236

BE 0847.237.194